Houten overkapping

Houten overkapping met PVC vouwdak

Houten overkapping met PVC vouwdak

De houten terrasoverkapping wordt gemaakt uit dragers en steunen in duurzame houtsoorten.

De houten terrasoverkapping wordt geplaatst als aanbouw / uitbouw van een bestaande woning en wordt geplaatst boven een terras, jacuzzi of kleine patio of wordt vrijstaand geplaatst in de tuin als extra zitruimte / leefruimte / tuinkamer. Ze biedt vooral bescherming tegen regen, wind en koude.

Soorten

Er bestaan een aantal soorten terras overkappingen in hout:

  • Houten carport overkapping: houten constructie ter bescherming van wagen en fietsen
  • Houten aanbouw overkapping: open of gesloten overkapping / veranda, geplaatst tegen de buitengevel
  • Vrijstaande houten overkapping: open of gesloten overkapping dewelke volledig vrij staat
  • Houten pergola overkapping: overkapping boven pergola / patio

Dergelijke overkapping wordt ook wel de klassieke of landelijke overkapping genoemd en wordt vooral geplaatst bij een klassieke architectuur.

Opbouw

Deze terrasoverkapping bestaat uit een houten frame van kolommen, dragers en liggers in hout. De houten overkapping kan gesloten, half-open of open geplaatst worden. Er kan geopteerd worden om zijwanden te plaatsen om te genieten van extra bescherming tegen wind en regen.

Meestal wordt deze overkapping in een duurzame houtsoort uitgevoerd. Populaire houtsoorten zijn tropische houtsoorten of hardhout zoals bankirai en azobé. Een stuk goedkoper zijn vuren. Deze houtsoort heeft wel een altijd een behandeling tegen schimmel en houtrot nodig. Tropisch hout kan onbehandeld geplaatst worden, maar hou er wel rekening mee dat het hout zal verkleuren. Je kan een houtolie of beits gebruiken om de kleur van het hout te behouden.

Het dak kan bestaan uit kunststof dakplaten ( polycarbonaat platen / acrylplaten ), glazen dakplaten, lamellen ( hout / aluminium ), zonwerende screens, PVC vouwdak of doeken. Het dak kan recht, gebogen, licht hellend en/of met een extra luifel geplaatst worden.

Houten overkapping met lamellen

Houten overkapping met lamellen

Houten terrasoverkapping

Open houten terrasoverkapping

Afwerking & kleuren

Het hout van de constructie kan op 3 manieren afgewerkt / geschilderd worden:

  • beits
  • kleurlak
  • geen kleur, naturel ( bij hardhout )

Zonwering houten overkapping

Om de warmte en lichtstralen te temperen, opteer je het best bij een gesloten overkapping voor een zonwering. De beste optie is de plaatsing een zonwerende verandadoek. De zonnedoeken kan je manueel en automatisch bedienen. Ze kunnen langs de binnenzijde of langs de buitenzijde van het dak geplaatst worden. De voorzijde en de zijkanten van de houten overkapping kan je voorzien in zonwerende screens of doeken, schuifpanelen en lamellen.

Prijs houten overkapping

Soort overkapping Breedte Lengte Prijs Offerte
Hout 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Hout 400 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Hout 500 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Houten overkapping kopen

Vooraleer je een overkapping koopt vraag je het best een aantal vrijblijvende offertes aan bij installateurs in jouw buurt die werken met de beste materialen. Enkel zo maak je de juiste keuze en geniet je een leven lang van een mooie houten overkapping.

Prijzen vergelijken = besparen

Overkapping kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte