Terrasoverkapping voor terras & tuin

Terrasoverkapping

Overkapping voor terras & tuin, zwembad en jacuzzi

De overkapping wordt geplaatst boven het terras of aan het zwembad, boven de jacuzzi, veranda, patio of pergola of staat alleenstaand in de tuin of op het terras van een café of restaurant. Ook auto's kunnen beschermd worden door een carport overkapping.

De overkapping kan tegen een woning aangebouwd ( uitbouw ) worden of staat vrijstaand. Afhankelijk van de opstelling spreekt men van bepaald type overkappingopen overkapping, half-open overkapping of een volledig gesloten overkapping.

De dakafwerking kan voorzien worden in glas, kunststof dakplaten, hout, aluminium, lamellen, vouwdak, doeken en zonwerende screens.

Je kan een overkapping in een bepaalde stijl plaatsen zoals moderne, klassieke en landelijke overkapping. Alles hangt af van de opbouw en de materiaalkeuze. Denk maar aan de aluminium overkapping, deze heeft een moderne en hedendaagse uitstraling. Populair zijn de witte en zwarte terrasoverkappingen. Ze ook kunnen klassiek & landelijk uitgevoerd worden, een houten overkapping is dan de beste keuze. Maar een retro-look zoals in de jaren 30 of een industriële look is ook mogelijk dankzij de stalen overkapping.

Ook kunnen optionele zijwanden voorzien worden voor extra bescherming.

Soorten overkappingen

Lamel Terrasoverkapping

Lamel Terrasoverkapping

Overdekt terras nodig? Plaats een overkapping over jouw terras, veranda, pergola of patio in de tuin. Je kan een vrijstaande of aanbouw verandaoverkapping plaatsen.

Meer info

Vrijstaande terrasoverkapping

Vrijstaande overkapping

Plaats een vrijstaande overkapping in de tuin of aan het zwembad, op het terras van een café of een restaurant.

Meer info

Aanbouw terrasoverkapping

Aanbouw overkapping

Je kan een overkapping aanbouwen tegen de gevel van jouw woning. Dergelijke overkapping kan open of gesloten zijn.

Meer info

Open vouwdakoverkapping

Open overkapping

Deze soort overkapping is langs alle zijden open. Screens,lamellen en doeken kunnen wel voor de benodigde schaduw zorgen.

Meer info

Gesloten overkapping

Dergelijke overkapping is volledig gesloten. Meestal bestaan de zijwanden in glas of lamellen. Ze doen dienst als leefveranda of woonveranda. Ze worden aangebouwd of staan vrijstaand.

Meer info

Gesloten aanbouw overkapping

Aluminium overkapping

De aluminium overkapping bestaat uit aluminium steunen, dragers en liggers. Het dak bestaat uit dakplaten, lamellen of screens & doeken.

Meer info

Houten terrasoverkapping

Houten overkapping

De houten overkapping bestaat uit steunen, dragers en liggers in hout. Het dak bestaat uit dakplaten, lamellen of screens & doeken.

Meer info

Overkapping met lameldak

Lamellen overkapping

Het dak van de overkapping bestaat uit vaste of beweegbare lamellen. De lamellen kunnen verschillende vormen aannemen.

Meer info

Carport overkapping

Carport overkapping

Deze overkapping wordt geplaatst om de wagen te beschermen. De overkapping voor wagens kan bestaan uit hout, kunststof en aluminium. Ze kan aangebouwd worden of staat vrijstaand.

Meer info