Lamellen overkapping

Aluminium lamellen terrasoverkapping

Aluminium lamellendak

Terrasoverkapping met lamellen

De overkapping met lamellen is een tuinconstructie of terrasconstructie die vrijstaand op het terras / patio of in aanbouw tegen een huis of garage kan geplaatst worden. Het lamellendak van de overkapping bevat een reeks vaste lamellen of kantelbare lamellen. De lamellen kunnen gedraaid worden naargelang de stand van de zon om optimaal van schaduw te kunnen genieten. Als de lamellen zich sluiten, beschermen ze tegen lichte regenval. Door ze te roteren kan je zelf de gewenste lichtinval en verluchting kiezen.

Tip: Lamellendaken kunnen bij slecht weer lawaai veroorzaken ( wind / regen / hagel ). Vraag naar eventueel dubbelwandige lamellen om dit te voorkomen.

Populair zijn de houten lamellendaken en de aluminium lamellendaken. De aluminium lamelconstructies zijn standaard wit structuur, antracietgrijs structuur of optioneel de keuze uit 200 RAL-kleuren. Ze staan gekend voor hun lichte en makkelijke opbouw én hun hoge duurzaamheid. Voor een houten opbouw kiest men het best voor een harde en duurzame houtsoort. Tropische houtsoorten zijn ideaal maar zijn een stuk duurder dan hun houten broertje. Een goede behandeling tegen schimmels en houtrot is aangeraden. Soorten die kunnen gebruikt worden zijn eik, dennenhout, acacia, vuren, grenen, bankirai...

Aluminium witte terrasoverkapping

Aluminium terrasoverkapping met wit lamellendak

De horizontale luifel met lamellen wordt ook wel het louvredak genoemd. Lamellen worden ook veel gebruikt als structurele zonwering voor het beschermen van raampartijen tegen zonlicht.

Regen en vocht worden opgevangen en afgevoerd via de steunen naar de regenwaterput. Zo vang je alle water op en gaat niks verloren.

Houten lamellen overkapping

Houten overkapping met vaste lamellen

Soorten opbouw lameloverkapping

Voordeel lamellenoverkapping

  • zonwerend & waterwerend
  • vaste of verstelbare lamellen
  • screens mogelijk
  • personaliseerbaar
  • makkelijk in onderhoud
  • duurzaam ( aluminium )
  • makkelijke bediening
  • verhogen waarde woning
  • tal van kleuren beschikbaar

Afwerking zijwanden lamellen overkapping

De overkapping kan volledig gesloten of gedeeltelijk gesloten worden door het aanbrengen van zijwanden.

De zijwanden van de terrasoverkapping kunnen afgewerkt worden in een aantal materialen, denk maar aan aan verticale vaste of verschuifbare glazen panelen. Glazen panelen beschermen tegen wind maar behouden het zicht naar buiten, zodoende je kunt blijven genieten van de tuin / zwembad. Tussen de glazen panelen is een kleine opening om voldoende verlichting te garanderen. De glazen wanden kunnen langs één zijde om rondom rond de overkapping geplaatst worden.

Screens overkapping

Verticale screens voor terrasoverkapping

Een tweede optie zijn de verticale zonwerende screens. Ze worden langs één of meerdere zijden aangebracht. Zij zorgen voor voldoende schaduw bij een laaghangende zon. Bovendien beschermen ze tegen wind en verhogen ze de privacy. De screens zijn zowel manueel als elektrisch bedienbaar.

Ten slotte kan je opteren voor het plaatsen van een lamellenwand of schuifpanelen.

Opties

Optioneel kan je frisse zomeravonden vermijden door de plaatsing van een terrasverwarming of infraroodverwarming. Een regensensor zorgt dan weer voor het sluiten van de lamellen bij regenval. Optioneel kan je ook LED-verlichting laten installeren.

Lamellen

Terrasoverkapping met verstelbare lamellen

Prijs lamellen overkapping

Soort dak Breedte Lengte Prijs Offerte
Lamellendak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Lamellendak 400 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Lamellendak 500 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Lamellen overkapping kopen

Vooraleer je een lamellendak koopt, hou je het best rekening met een aantal aankooptips of tips die je helpen om de juiste zonwering te kiezen. Vervolgens vraag je het best een aantal vrijblijvende offertes aan bij installateurs in jouw buurt die werken met de beste merken. Enkel zo maak je de juiste keuze en geniet je een leven lang van een mooie terrasoverkapping.

Prijzen vergelijken = besparen

Overkapping kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte