Glazen overkapping

Terrasoverkapping met glasplaten

Terrasoverkapping met glasplaten

Toepassing

Wens jij ook 100% lichtinval? Wens je het gevoel te hebben dat je buiten vertoeft terwijl je toch beschermt wordt tegen tegen en wind? Dan is een overkapping met glazen dak de beste oplossing. Dankzij de plaatsing van glazen dakpanelen, behoudt je het contact met de buitenomgeving. De dakpanelen in glas worden toegepast in overkappingen boven het terras, patio, pergola, autostaanplaats, serre, veranda...

Voordeel overkapping met glazen dak

 • 100% natuurlijk licht
 • zonwering mogelijk
 • zeer sterk ( gelaagd glas )
 • verschillende soorten glas mogelijk
 • makkelijk in onderhoud
 • duurzame aluminium constructie
 • opties mogelijk ( verwarming / koeling / verlichting )
 • verhogen waarde woning
 • helder als matte beglazing mogelijk

Veiligheids- & isolerende beglazing

Het glas dat gebruikt wordt is van groot belang. Zo moeten de glasplaten perfect alle druk kunnen opvangen van wind- en sneeuwbelasting. Het gebruik van gelaagd veiligheidsglas kan hieraan voldoen. Er wordt een folie voorzien tussen 2 glaspanelen. Bovendien is het aangeraden om geluidswerend of akoestische beglazing te gebruiken. Woon je in de buurt van een autosnelweg, spoorweg, luchthaven, kies dan voor super akoestisch isolerend glas. Bovendien is het gebruikte glas inbraakwerend.

Om de warmte binnen te houden wordt er HR++ glas (hoogrendementsglas) geplaatst. Dit is dubbel isolatieglas dat voorzien is van een speciale coating die de warmte in de veranda goed vasthoudt. Lees hier meer over verandaglas. Je kan kiezen tussen helder glas of voor matte beglazing ( melkglas ).

Glas voor overkapping

Beglazing

Zonwering

Om zonnewarmte en rechtstreekse zonnestralen te weren, is het aangeraden een verandazonwering aan te brengen. Deze kan bestaan uit zonwerende screens. Dergelijke screens kunnen langs de buitenzijde of de binnenzijde van de overkapping geplaatst worden. De luchtlaag tussen het glas en de zonwering zorgt er tijdens de winterperiode voor dat warmteverlies beperkt wordt.

Soorten zonwering glas

Nadelen

Het nadeel van de glazen overkapping is dat je snel vuil en stof ziet liggen op de glazen dakpanelen. Woon je in een bosrijke omgeving dan zullen in de herfstperiode veel bladeren op het verandadak blijven liggen. Bovendien zijn de glazen dakpanelen gevoelig aan groenaanslag en mosvorming. Af en toe zal je een glazenwasser moet inschakelen om periodiek het glas schoon te maken. Of dien je een ontmosser in te schakelen.

Daktypes glazen overkapping

Het glazen dak van de aanbouw terrasoverkapping kan op verschillende manieren geplaatst worden:

 • Overkapping met gebogen glaspanelen
 • Overkapping met licht hellende glaspanelen
 • Overkapping met aflopende glaspanelen
 • Overkapping met oversteek in glaspanelen
Woonveranda in glas

Glazen woonveranda

Zijwanden

De terrasoverkapping wordt als dan niet afgewerkt met zijwanden. Zo kan je kiezen voor een open overkapping in glas of een halpf-open of gesloten overkapping. Zijwanden zorgen voor extra bescherming tegen regen en wind. De zijwanden kunnen afgewerkt worden in glazen zijwanden, zonwerende screens, schuifpanelen of in lamellen. De glazen wand bestaat uit verschillende stukken glas dewelke al dan niet schuifbaar zijn. Zo kan je zelf bepalen wanneer je extra verluchting wenst.

Constructies

De glazen panelen kunnen geplaatst worden op de houten overkapping, aluminium overkapping en de stalen overkapping

Opties

De overkapping in glasplaten kan voorzien worden van extra opties zoals automatische zonwering, verlichting, verwarming en airconditioning.

Prijs glazen overkapping

Soort dak Breedte Lengte Prijs Offerte
Glazen dakpanelen 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Glazen dakpanelen 400 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Glazen dakpanelen 500 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Glazen overkapping kopen

Vooraleer je een lamellendak koopt, hou je het best rekening met een aantal aankooptips of tips die je helpen om de juiste zonwering te kiezen. Vervolgens vraag je het best een aantal vrijblijvende offertes aan bij installateurs in jouw buurt die werken met de beste merken. Enkel zo maak je de juiste keuze en geniet je een leven lang van een mooie terrasoverkapping.

Prijzen vergelijken = besparen

Overkapping kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte