Vouwdak overkapping

Houten pergola met uitschuifbaar vouwdak

Houten pergola met uitschuifbaar vouwdak

De overkapping met vouwdak kan gemonteerd worden op een terrasoverkapping maar ook als zonwerend doek boven een pergola of patio. Het zonwerend doek wordt toegepast bij zowel particuliere installaties als bij horecabedrijven.

Opstelling en werking

Het vouwdak wordt op de terrasoverkapping geplaatst. Deze zonwering kan zowel gemotoriseerd als handmatig bediend worden en zorgt ervoor dat je het dak ten alle tijden in- en uit kan schuiven. Bij hevige zonneschijn kan je met één druk op de knop het vouwdak bedienen. De horizontale zonwering schuift naar voor en achter dankzij de geleiders die zich in de zijkanten van de dakdragers of draagstructuur bevinden. Dankzij een uniek spansysteem blijft het doek altijd mooi gespannen, wat een mooie indruk op het terras nalaat.

Het grote voordeel van dit systeem is de flexibiliteit. Je kan ten alle tijden zelf kan beslissen hoeveel zonnestralen en zonnewarmte je toelaat. Wordt het warm, dan schuif je het dak volledig of gedeeltelijk dicht. Tijdens de wintermaanden kan je het dak dichtschuiven en alle mogelijke daglicht terug binnenlaten. Het PVC vouwdak beschermt je altijd tegen zon, regen en wind.

terrasoverkapping-vouwdak

Dankzij de elektrische bediening zal een buismotor ervoor zorgen dat het doek netjes in- en uitschuift. De bediening kan zowel via een manuele muurschakelaar als met een afstandsbediening plaatsvinden. Sensoren zorgen er voor dat het doek zich open of sluit bij hevige zonneschijn of zware regenval. Bij hevige wind kan een windsensor ervoor zorgen dat het doek zich automatisch sluit.

Toepassing volgens opbouw

Het vouwdak kan toegepast worden op verschillende soorten opbouw van de terrasoverkapping:

  • vrijstaande overkapping
  • aanbouw overkapping
  • overkapping met geen of lichte helling
  • overkapping met luifel

Bij de aanbouwoverkapping wordt het doek tegen de gevel geplaatst van de woning. Indien het vouwdak bij een vrijstaande overkapping wordt gebruikt, dan schuiven de lamellen tegen de horizontale dragers. Het vouwdak kan zowel horizontaal of onder een kleine helling geplaatst worden.

Het vouwdak kan toegepast worden op de aluminium terrasoverkapping, de houten terrasoverkapping en de overkapping in staal. Bovendien past dit zonwerend dak zowel bij de moderne overkapping als bij de landelijke en klassieke overkappingen.

Het vouwdak

Het gebruikte doek kan bestaan uit een waterafstotende acryldoek of een PVC vouwdoek. Belangrijk is dat ze UV-bestendig zijn en scheurvast zijn. Bij eventuele regenval dienen ze 100% waterdicht te zijn en moeten ze het gewicht van eventueel overtollig regenwater kunnen dragen. Bovendien moet het gebruikte doek windvast zijn en eventuele windstoten kunnen opvangen. Een kwalitatieve terrasoverkapping in doek moet jaren meegaan en mag geen slijtage vertonen door het herhaaldelijk open- en dichtschuiven van het vouwdoek.

Aluminium terrasoverkapping met uitschuifbaar vouwdak

Aluminium terrasoverkapping met uitschuifbaar vouwdoek

Zijwanden

De voorkant en zijkant van deze terrasoverkapping kan afgewerkt worden met een aantal soorten zijwanden. Ze zorgen ervoor dat de overkapping je extra beschermt tegen regen, zon en wind. Je kan kiezen voor de open overkapping maar wens je wat extra bescherming dan is de half-open en de gesloten overkapping een betere oplossing. Volgende wanden zijn verkrijgbaar:

  • glazen panelen
  • schuifpanelen
  • lamellen
  • zonwerende screens
  • zonwerende doeken
Vrijstaande overkapping met schuifdak

Vrijstaande overkapping met schuifdak

Prijs vouwdakoverkapping

Soort dak Breedte Lengte Prijs Offerte
Vouwdak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Vouwdak 400 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Vouwdak 500 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Prijzen vergelijken = besparen

Overkapping met PVC vouwdak kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte