Verandazonwering

Zonwering veranda

Gele zonwerende verandadoek

Verandazonwering wordt ook wel serrezonwering genoemd omdat de verandadoeken en verandascreens in staat zijn om zowel horizontaal, schuin als vertikaal je veranda / pergola te beschermen tegen de zon.

Waarom zonwering veranda

Zonwerende doeken & screens beschermen het verandaglas of verandaplaten tegen het indringen van warme zonnestralen en houden sterk licht buiten. In de zomermaanden blijft de veranda lekker koel, terwijl in de wintermaanden laaghangende zonnestralen worden tegengehouden. Indien je werkt met verticale screens voor veranda's, geniet 's avonds en overdag van extra privacy.

Er wordt een groot verschil gemaakt tussen:

 • vaste zonwerende verandadoeken & verandascreens
 • mobiele of elektrische zonwerende / uitschuifbare verandadoeken & verandascreens

Toepassing

Plaatsing zonwerend doek

Verandadoeken worden geplaatst op of onder horizontaal glas, schuine glaspartijen of glaspartijen met een kleine helling. Denk maar aan verandaglas, dak van een pergola, dak van een terrasverkapping, glas van lichtstraten, serres, erkers enz... Maar ook verticale glaspartijen kunnen perfect beschermd worden dankzij de verticale zonwering in de vorm van screens. Optioneel kan een uitschot voorzien worden om laaghangende zonnestralen tegen te houden.

Ze worden veel toegepast op kleine en grote veranda's, zelf met speciale vorm maar ook op leefveranda's en woonveranda's.

Voordeel zonwering veranda

 • insectenwerend
 • zonwerend / warmtewerend
 • windbestendig
 • verhoogt de privacy
 • manueel en elektrisch verstelbaar
 • +100 doekkleuren
 • vuilafstotende doek
 • UV-bestendig
 • veel kleuren voor kast & frame
 • makkelijk onderhoud frame

Plaatsing mobiele verandazonwering

Het doek schuift via geleiders uit een (rolluik)kast waarin het doek zit opgerold. Het doek kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en dit voor horizontale als verticale raampartijen. Dankzij een spansysteem met veren, blijft het doek tijdens het uitrollen strak gespannen. Ook als het doek volledig is uitgerold blijft het mooi strak zitten, zo vormen de verandaconstructie en de zonwering één mooi geheel waar je jarenlang kan van genieten.

Indien je handig bent, kan je de verandazonwering zelf plaatsen. Je kan online een kant-en-klaar pakket kopen en vervolgens alles zelf installeren wat het een stuk goedkoper maakt. Let wel dat je dan wel zelf verantwoordelijk bent voor een goede en juiste montage. Wij raden aan om steeds een vakman in te schakelen die instaat voor de levering en plaatsing. Zo geniet je wel van enige vorm van garantie.

Onderdelen mobiele verandazonwering

Verandascreen

 1. Oprolkast: hierin zit het doek opgerold, de cassette beschermt het doek tegen externe weersinvloeden
 2. Frame & geleiders: het frame kan bestaan uit aluminium of hout. Het meest worden aluminium frames gepaatst daar zij arm in onderhoud zijn. Het frame wordt bovenop de verandaprofielen geplaatst. In de zijkanten van het frame zitten geleiders dewelke zorgen voor een mooi strakke vorm van het doek.
 3. Zonwerend doek: het doek is speciaal ontwikkeld voor haar zonwerende werking, het is verkrijgbaar als polyesterdoek of als glasvezeldoek. Zowel horizontaal als verticaal verkrijgbaar.
 4. Bediening: dankzij de bediening kan je het doek bedienen. Dit kan zowel handmatig als elektrisch ( draaiknop / afstandsbediening )

Soorten doeken

Kleuren verandazonwering

Er bestaan 2 soorten verandadoeken: geperforeerd polyesterdoek of de gesloten acryldoek. De doeken zijn kleurecht en weerbestendig. Er zijn tientallen kleuren, prints en dessins mogelijk.

Elektrische verandazonwering: oprolkast en motor

BuismotorIn de oprolkast of cassette bevindt zich het opgerolde doek, deze zit om een metalen as gewikkeld. Indien de verandazonwering elektrisch bediend wordt, dan wordt er een buismotor geplaatst in de as. Het vermogen van de buismotor wordt bepaald door de afmetingen en het gewicht van de verandadoek. De elektrische verandazonwering wordt vervolgens aangesloten aan het stopcontact. De oprolkast wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium plaatmateriaal en heeft een geringe afmeting. De oprolkast wordt voorzien van een RAL-kleur naar keuze d.m.v. een poedercoating, krasarme fijnstructuur of anodisatie. De kast kan ook geleverd worden in geborsteld aluminium. Je kan kiezen uit tal van RAL-kleuren, zodoende de kleur van de kast en het frame passen bij het buitenschrijnwerk. De kast kan half-afgerond, recht of schuin afgewerkt worden. Je kan de elektrische zonwering ook voorzien van een aantal opties, denk maar aan sensoren die ervoor zorgen dat het doek automatisch opent bij zonlicht en sluit bij harde wind.

Er kan een buismotor voorzien worden voor alle horizontale en verticale screens. Hoe meer motoren voorzien worden, hoe duurder de installatie.

Prijs verandazonwering

Soort doek Prijs / m² Offerte
Horizontale verandazonwering Op aanvraag Offerte
Verticale screens Op aanvraag Offerte

Prijzen vergelijken = besparen

Verandazonwering kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte