Horizontale buitenjaloezieën

Horizontale zwarte buitenjaloezieën

Horizontale zwarte buitenjaloezieën

Aluminium of houten buitenjaloezieën worden ook wel raffstores of externe blinds genoemd en zijn één van de meest effectieve manieren van stijlvolle zonwering. Wij leggen de mogelijkheden uit.

Wering van zonnestralen en warmte

Raffstores bieden de perfecte mix tussen functionaliteit en design. Zonnewarmte, licht of weerkaatsing afkomstig van lichtbronnen worden perfect geweerd. Dankzij de verstelbaarheid van lamellen is het mogelijk om op elk moment van de dag de ideale lichtinval en temperatuur te regelen. Daarom wordt de installatie van raffstores als zeer energiebesparend aanzien. De binnenruimte dient veel minder via elektrische apparaten ( airco ) gekoeld te worden, wat de prestaties van de mens bevorderd in particuliere woningen als professionele prestaties op kantoor. Gemiddeld laten gesloten buitenjaloezieën nog +/- 8% warmte binnen, 92% wordt tegengehouden. Bovendien dragen ze bij tot het weren van externe geluiden en zijn ze geluidswerend te noemen.

Privacy

Ook de inkijk kan perfect geregeld worden. Van binnen naar buiten kijken vormt geen probleem, terwijl inkijk naar binnen niet mogelijk is dankzij de verstelbaarheid en positie van de lamellen. Vooral 's avonds vormt dit een extra troef t.o.v. raamscreens. Het lamellensysteem kan perfect geplaatst worden voor kleine als voor grote raampartijen. Door het aantal soorten en types buitenjaloezieën zullen ze steeds aan uw eisen voldoen.

Windbelasting

Aangezien horizontale blinds langs de buitenzijde worden geplaatst, zijn ze gevoelig voor de weersomstandigheden, denk maar aan zonneschijn, regen, sneeuw & hagel en wind. Aangezien kwalitatieve aluminium buitenjaloezieën flexibel zijn, zijn ze minder gevoelig aan breuk. Toch dient men de juiste keuze te maken bij de plaatsing van raffstores in windrijke gebieden, denk maar aan de kust of dichtbij open vlaktes. Raffstores die in de stad geplaatst worden zullen dan weer minder gevoelig zijn aan wind, maar meer aan zure regen. Toch blijft de inbouwhoogte van zeer groot belang, ongeacht onder welke type windbelasting de stores zullen vallen.

Tip: Om de windbescherming te garanderen zal bij lengte van +3000mm een spandraad geplaatst worden.

Het systeem kan zowel toegepast als buitenzonwering voor particuliere woningen als voor glaspartijen van kantoren, bedrijfsruimtes, rusthuizen, openbare gebouwen en commerciële ruimtes zoals winkels. Naast buitenjaloezieën bestaan ook lamellensystemen in de vorm van structurele zonwering zoals de structurele lamellen zonwering, schuifpanelen met lamellen en shutters.

Buitenjaloezieën voor kantoren

Buitenjaloezieën kantoorgebouw

Materiaal

Buitenjaloezieën kunnen bestaan uit aluminium, hout of PVC. Meestal gaat men kiezen voor de plaatsing van horizontale aluminium lamellen dankzij hun goede technische eigenschappen ( sterkte / buigzaamheid / licht / krasvrij ) en onderhoudsgemak. Houten buitenjaloezieën vragen veel meer onderhoud. De jaloezieën​ worden meestal op maat gemaakt waardoor ze niet goedkoop zijn.

Voor- en nadelen buitenjaloezieën

 • + veel lameltypes
 • + zonwerend / warmtewerend
 • + verhoogt de privacy
 • + esthetisch
 • + geluidwerend
 • + waterdicht materiaal
 • + verstelbaar
 • + UV-bestendig
 • + veel kleuren voor kast & frame
 • + makkelijk onderhoud
 • + windvast
 • + weerbestendig
 • + veel montagemogelijkheden
 • + naar buiten kijken mogelijk

Kast

De (voorzet)kast of bovenbak bestaat meestal uit een geëxtrudeerd aluminium of verzinkt staal waarin zich de draailager en de aandrijfas bevindt. De aandrijfas kan manueel of via een buismotor bediend worden. De bovenbak kan gepoedercoat afgewerkt worden in meer dan 100 RAL-kleuren. De kast is eenvoudig te plaatsen dankzij het gering aantal montagepunten. Om een mooi geheel te vormen, stem je het best het kleur af op dat van het buitenschrijnwerk.

Soorten lamellen

De lamellen zijn gemaakt uit een hoogelastische aluminiumlegering en zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. Afhankelijk van de plaatsing ( binnen / buiten ), de grootte van het raamoppervlak, het terrein van plaatsing en de windbelasting kan je kiezen uit een aantal soorten en afmetingen. De afmeting van lamellen ligt tussen +/- 50-90 mm. Bij S- en Z lamellen is er een kunststof afdichtingsprofiel ingewalst voor een betere verduistering. Kwalitatieve lamellen zijn steeds buig-, kras- en stootvast. De buitenjaloezieën zitten goed vast doordat ze via de zijgeleiders worden opgetrokken. Onderaan bevindt zich een onderlat of onderlamel. Bij grote raamoppervlakken, zal er een extra versteviging tegen wind ingebouwd worden.

Soorten buitenjaloezieën

 • C-lamellen: licht gebogen lamellen
 • Vlakke lamellen: standaardlamellen, meestal voor binnengebruik
 • Gekraalde lamellen: zijn voorzien van een kraal of versterking
 • S-lamellen: sterke lamellen voor buiten
 • Z-lamellen: zeer sterke lamellen voor buitengebruik en veel windbelasting

Plaatsing buitenjaloezieën: voorbouw of opbouw

De horizontale jaloezieën kunnen worden opgetrokken achter de gevelbekleding of in een aluminium koof / kast.

Horizontale buitenjaloezieën kunnen op 2 verschillende manieren geplaatst worden: met voorzetkast of als inbouwjaloezie. Bij bestaande gebouwen gaat men meestal kiezen om de kast waartegen de buitenjaloezieën worden opgetrokken tegen de bestaande gevel te plaatsen. Het nadeel is wel dat de bovenkast van het voorbouwsysteem zichtbaar is en niet één geheel vormt met de jaloezieën. Bij de buitenjaloezie met verdoken systeem vormen de bovenkast en de lamellen één geheel. De kast wordt boven de lamellen geplaatst waardoor de kast minder opvalt. Je kan binnenin de kast zichtbaar laten of laten afwerken in het kleur van de muren. Dit systeem wordt het meest geplaatst bij nieuwbouwprojecten.

Horizontale buitenjaloezieën

Horizontale buitenjaloezieën

Bediening

Horizontale buitenjaloezieën kunnen manueel bediend en opgetrokken worden via een slingerstang of kunnen bediend worden dankzij bekabelde motoren ( buismotoren ) met schakelaar of sensoren. Automatische buitenjaloezieën kunnen ook via een afstandbediening bediend worden. Ze kunnen ook deel uitmaken van het domoticasysteem. Wind- en zonsensoren openen, sluiten en kantelen de lamellen automatisch om binnenin de ideale temperatuur te verkrijgen.

Prijs buitenjaloezieën

Soort scherm Prijs / m² Offerte
Buitenjaloezieën Op aanvraag Offerte
Buitenjaloezieën Op aanvraag Offerte

Prijzen vergelijken = besparen

Buitenjaloezieën kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte