Terrasoverkapping

Lamel terrasoverkapping

Lamellen terrasoverkapping

Te veel zonneschijn op het terras van jouw woning of horecazaak? Dan is een terrasoverkapping plaatsen een goed idee. Wij geven meer info en tips over deze soort zonwering.

Terrasoverkapping plaatsen

Een afdak of overkapping over jouw terras, patio plaatsen? Geen probleem, het aantal soorten is oneindig. Denk maar aan een moderne terrasoverkapping of een klassieke overkapping. Kies een stijl die past bij jouw woning of zaak. Of ga terug in de tijd en plaats een overkapping in de stijl van de jaren 30. Ongeacht welk afdak je plaatst, de constructie moet voor voldoende schaduw zorgen.

De overkapping kan op verschillende manieren opgebouwd worden zoals:

  • Open terrasoverkapping: er zijn geen zijmuren of glaswanden aanwezig
  • Half-open terrasoverkapping: de overkapping bevat 1 of meer zijwanden
  • Gesloten terrasoverkapping: de overkapping kan volledig gesloten worden
Aanbouw terrasoverkapping

Open aanbouw terrasoverkapping

Type overkappingen voor terrassen

Je kan een terrasoverkapping vrijstaand op het terras plaatsen of je kan het aanbouwen tegen een bestaande muur. Je kan opteren voor een recht dak of een schuin dak ( min. 5° ) naargelang het ontwerp en de stijl van de woning. Je kan ten slotte ook opteren om een overkapping over het terras te plaatsen zonder verticale steunen. De tuinoverkapping kan bestaan uit aluminium, staal of hout waarop een zonwering wordt aangebracht.

Soorten terrasoverkappingen

Terrasoverkapping met lamellen

De lamellenoverkapping is een tuinconstructie of terrasconstructie die vrijstaand of in aanbouw tegen een huis of garage kan geplaatst worden. Het dak van de overkapping bevat een reeks vaste lamellen of kantelbare lamellen. De lamellen kunnen gedraaid worden naargelang de stand van de zon. Populair zijn de houten lamellendaken en de aluminium lamellendaken.

Terrasoverkapping met lamellen

Terrasoverkapping met vouwdak

De overkapping met uitschuifbaar vouwdak kan vrijstaand of aangebouwd worden. Dit zonwering systeem bestaat uit een PVC schaduwdoek dewelke je manueel of geautomatiseerd op en dicht kan schuiven. PVC vouwdaken zijn zorgen steeds voor bescherming tegen de zon en regen. Het vouwdak kan op een rechte of schuine overkapping geplaatst worden. 

Terrasoverkapping met vouwdak

Terrasoverkapping in glas of kunststof

Als laatste optie kan je kiezen voor een open of gesloten terrasoverkapping in glaspanelen of kunststofplaten. Beide materialen kunnen op licht afhellende of schuine daken geplaatst worden. Bij een glazen overkapping zal men opteren om zonwerend veiligheidsglas te plaatsen. Kunststofplaten zijn verkrijgbaar in tal van soorten en diktes. Bij dergelijke systemen, dien je wel nog een degelijke zonwering te voorzien om jezelf te beschermen tegen de zon en uv-stralen. Deze kan boven of onder het glas / kunststofplaten geplaatst worden. Hier spreekt men over een veranda zonwering.

Terrasoverkapping met dakplaten

Afwerking & opties

De terrasoverkapping kan op verschillende manieren afgewerkt worden en voorzien worden van extra opties, denk maar aan de sierlijst, kleur van de staanders en liggers en wanden. Of kies je voor extra terrasverwarming, verlichting, glazen schuifwanden & vouwdeuren, screens en schaduwdoeken.

Prijs terrasoverkapping

Soort dak Breedte Lengte Prijs Offerte
Lamellendak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
PVC Vouwdak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Glazen dak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Polycarbonaatplaten 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Prijzen vergelijken = besparen

Overkapping kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte