Patio overkapping

Kleine patio overkapping

Patio overkapping met dakplaten in een kleine binnentuin

De patio is een kleine gezellig ruimte dewelke al dan niet afgesloten is. De patio is een soort binnentuin of binnenplaats waar het behoorlijk warm kan worden indien geen zonwering wordt geplaatst. Wij leggen de mogelijkheden uit om welke zonwering voor de patio geschikt is.

Toepassing

De overkapping voor tuinpatio's wordt gebruikt in zowel kleine als grote tuinen als boven terrassen of een gezellige zithoek van particuliere woningen als van restaurants en bedrijven. Maar de overkapping kan ook gebruikt worden voor de bescherming van een jacuzzi of van een paar fietsen.

De patio overkapping kan zowel vrijstaand als aangebouwd worden en biedt voldoende bescherming tegen regen en wind. Meestal worden ze in hout gemaakt waardoor ze een klassieke uitstraling hebben. Het dak van de patio kan bestaan uit lamellen, kunststof dakplaten, screens / vouwdak of glazen dakplaten.

Dak patio overkapping

Stijlen tuinpatio

De patio terrasoverkapping is verkrijgbaar in tal van stijlen. Kies steeds een stijl die past bij jouw woning.

Vrijstaande patio overkapping

Vrijstaande aluminium patio overkapping met vouwdak

Constructie patio

De patio overkapping kan opgebouwd worden in verschillende materialen. De houten constructie zal men gebruiken voor landelijke en klassieke terrasoverkappingen. Aluminium gebruikt men meer voor moderne overkappingen. Staal is dan weer retro, veel gebruikt voor de landelijke overkapping.

Zonwering voor patio's

Ook onder de patio kan het behoorlijk warm worden, dan is een degelijke zonwering op zijn plaats. Er bestaan een aantal zonwering systemen geschikt voor patio's. Zowel het dak als de zijwanden kunnen voorzien worden door een zonwering of door zijwand om te beschermen tegen regen en wind.

Prijs patio overkapping

Soort dak Breedte Lengte Prijs Offerte
Lamellendak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
PVC Vouwdak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Glazen dak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Polycarbonaatplaten 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Prijzen vergelijken = besparen

Patio overkapping kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte