Vrijstaande overkapping

Vrijstaande overkapping

Vrijstaande overkapping / poolhouse aan het zwembad

De vrijstaande overkapping is langs alle zijden toegankelijk en staan volledig vrij op het terras of in de tuin. Wij leggen de mogelijkheden uit en geven prijsadvies.

Toepassing

Het grote voordeel van de vrijstaande overkapping is dat je deze overal kan plaatsen, zowel over een terras dat tegen de achterzijde van de woning gelegen is als over een zitterras dat wat verder in de tuin gelegen is. De overkapping kan perfect gebruikt worden als beschermmiddel tegen regen en wind voor een horeca terras, jacuzzi, rokersruimte, fietsstalling, autostaanplaats ( carport )... maar het meest wordt deze terrasoverkapping gebruikt om te plaatsen boven een zithoek met tuinmeubelen. Tuinmeubelen in aluminium, hout, wicker... worden beschermd door de overkapping. Voorzie je hierbij nog de juiste zonwering, dan wordt het gezellig zitten in de losstaande overkapping.

Doordat de constructie vrij staat, wordt ze ook wel een tuinkamer, poolhouse ( gelegen aan een zwembad ) of een glasshouse genoemd. De vrijstaande overkapping kan geplaatst worden als extra leefruimte of relaxruimte. In een grote tuin creëer je een extra (woon)ruimte waar het fijn is om in te vertoeven. Uiteraard kan je ze ook perfect gebruiken als buitenkeuken.

Vrijstaande moderne overkapping

Vrijstaande moderne overkapping

Vrijstaande houten overkapping

Voor klassieke en landelijke woningen wordt meestal de vrijstaande houten overkapping geplaatst. Deze overkapping bestaat uit hardhout of duurzaam hout dat voor buiten kan gebruikt worden. Tal van houtsoorten komen in aanmerking voor dergelijke constructie. Het grote nadeel is het onderhoud. Meestal wordt een recht dak geplaatst. Het dak van de houten overkapping kan bestaan uit een houten roostering met een dakbedekking in EPDM of roofing. Anderzijds kan het dak bestaan uit houten dragers waarin panelen in glas of kunststof worden geplaatst. Een derde mogelijkheid is het plaatsen van een open vrijstaande overkapping waarbij het dak in lamellen wordt uitgevoerd.

Vrijstaande moderne overkapping

Bij moderne of hedendaagse woningen wordt meestal de vrijstaande aluminium overkapping, vrijstaande stalen overkapping geplaatst of de vrijstaande glazen overkapping ( glasshouse) geplaatst. Bij de glazen terrasoverkapping wordt bijna alles in glas wordt uitgevoerd. Het dak en optionele wanden bestaan hierbij uit glazen dakpanelen & wanden. Je kan ook opteren om het dak in aluminium lamellen uit te voeren. De aluminium profielen van de overkapping zijn zeer onderhoudsvriendelijk en worden geanodiseerd of gepoedercoated afgewerkt en zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. Het dak kan zowel recht als afgerond geplaatst worden.

Het ontwerp van de terrasoverkapping dient te passen bij de stijl van de woning. Zo komt ze mooi tot zijn recht. Een mooie overkapping is een meerwaarde voor de tuin én de woning.

Vrijstaande aluminium overkapping

Vrijstaande aluminium overkapping

Wanden & zonwering

De overkapping kan je laten uitvoeren als open, maar ook als half- en gesloten overkapping. Extra zijwanden in glas, lamellen, (schuif)panelen of screens moeten je beschermen tegen regen, zonlicht én wind. Toch wel handig tijdens frisse zomeravonden. Wordt het te warm, dan schuif je een aantal telescopische panelen of verticale zonwerende screens naar beneden.

Opties

Het is mogelijk om de overkapping uit te bouwen met extra terrasverwarming ( infraroodverwarming ), geautomatiseerde zonwering ( lamellen / screens ) en LED verlichting.

Prijs vrijstaande overkapping

Stijl Breedte Lengte Prijs Offerte
Vrijstaand 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Vrijstaand 400 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Vrijstaand 500 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Vrijstaande overkapping kopen

Vooraleer je een overkapping koopt vraag je het best een aantal vrijblijvende offertes aan bij installateurs in jouw buurt die werken met de beste materialen. Enkel zo maak je de juiste keuze en geniet je een leven lang van een mooie vrijstaande overkapping.

Prijzen vergelijken = besparen

Overkapping kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte