Aanbouw overkapping

Moderne aanbouw overkapping

Moderne aanbouw overkapping

Een overkapping laten aanbouwen? Wat zijn de mogelijkheden, prijzen van de aanbouwoverkapping?

Toepassing aanbouwoverkapping

De aanbouw terrasoverkapping wordt geplaatst tegen een bestaande constructie. Je kan de overkapping aanbouwen tegen de (achter)gevel van jouw woning, zijmuur of scheidingsmuur, muur van een bestaande aanbouw, tegen een bestaande carport of tuinhuis... De aanbouw overkapping is een eenvoudige constructie opgebouwd uit kolommen, balken, liggers en een dakbedekking.

Houten aanbouw overkapping

Houten aanbouw overkapping

Voordelen

  • + bescherming tegen regen & wind
  • + veel keuze zijwanden
  • + makkelijk in onderhoud
  • + duurzaam ( aluminium )
  • + verhoogt waarde woning
  • + tal van kleuren beschikbaar
  • + prijs

Materiaal aanbouwoverkapping

De aanbouw overkapping wordt gemaakt uit verschillende materialen. Denk maar aan de houten aanbouwoverkapping, de aanbouwoverkapping in aluminium en de aanbouwoverkapping in glas. De constructie wordt meestal op maat gemaakt maar kan ook als kant-en-klaar pakket gekocht worden, waarbij je zelf de installatie voorziet. Het dak van de overkapping kan bestaan uit een dichte dakbedekking zoals EPDM, PVC of roofing / bitumendak. Wens je meer lichtinval onder je overkapping dan opteer je het best voor een dak in kunststof dakplaten of glazen dakpanelen. Je kan ook een open dak voorzien en een lamellendak plaatsen of een vouwdak in PVC lamellen. Je kan het dak recht, licht hellend of gebogen laten uitvoeren.

Moderne aanbouw overkapping

Moderne aanbouw overkapping

Stijlen

Het ontwerp en de stijl van de aanbouwoverkapping stem je het best af op de stijl van de constructie waartegen de overkapping wordt gebouwd. Zo kan je een moderne aanbouwoverkapping plaatsen. De meest gebruikte materialen voor een hedendaagse terrasoverkapping zijn glas en aluminium. Opteer je voor een klassieke aanbouwoverkapping of eentje in landelijke stijl / cottage stijl, dan gebruik je het best hout in combinatie met een glazen dak of een lamellendak.

Zijwanden aanbouwoverkapping

Je kan kiezen tussen een open of gesloten opbouw. Wens je meer bescherming tegen regen en wind, dan opteer je het best voor een terrasoverkapping met gesloten dak en de plaatsing van zijwanden. De zijwanden bieden zowel in de zomer als in de winter bescherming tegen warmte en koude. De zijwanden kan je laten optrekken in glazen (schuif)panelen, lamellenwand, schuifpanelen enz...

Zonwering

Tijdens warme dagen kan het onder de aanbouwoverkapping behoorlijk warm worden. Daarom opteer je het best voor een degelijke zonwering. Deze kan bestaan uit screens of zonwerende doeken. Je kan de zonwering zowel manueel als automatisch bedienen. Dankzij sensoren, laat je de zonwering automatisch open en dicht gaan.

Prijs aanbouwoverkapping

Stijl Breedte Lengte Prijs Offerte
Aangebouwd 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Aangebouwd 400 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Aangebouwd 500 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Aanbouw overkapping kopen

Vooraleer je een overkapping koopt vraag je het best een aantal vrijblijvende offertes aan bij installateurs in jouw buurt die werken met de beste materialen. Enkel zo maak je de juiste keuze en geniet je een leven lang van een mooie aanbouwoverkapping.

Prijzen vergelijken = besparen

Overkapping kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte