Pergola overkapping

Pergola overkapping

Houten pergola met vouwdoek

Een pergola is een constructie van latten op hoge palen in de tuin of terras waar langs allerlei planten kunnen groeien. Meestal is deze gemaakt van hout of metaal. Pergola's worden vaak tegen de gevel van een huis of ander gebouw geplaatst. Een pergola dient meestal als overkapping boven een terras of pad om schaduw te geven waar het behoorlijk warm kan worden indien geen zonwering wordt geplaatst. Wij leggen de mogelijkheden uit om welke zonwering voor de pergola geschikt is.

Toepassing

De overkapping voor pergola's wordt gebruikt in zowel kleine als grote tuinen als boven terrassen of een gezellige zithoek van particuliere woningen als van restaurants en bedrijven. Maar de overkapping kan ook gebruikt worden voor de bescherming van een jacuzzi of van een paar fietsen. Het voordeel van de pergola is dat de lengte van de overkapping een stuk groter mogelijk is dan het gebruik van een knikarmscherm. Het nadeel is dat je een extra doek nodig hebt tegen de zon.

De pergola overkapping kan zowel vrijstaand als aangebouwd worden en biedt voldoende bescherming tegen regen en wind. Meestal worden ze in hout gemaakt waardoor ze een klassieke uitstraling hebben. Het dak van de pergola kan bestaan uit lamellen, kunststof dakplaten, screens / vouwdak of glazen dakplaten.

Dak patio overkapping

Stijlen tuinpergola

De pergola terrasoverkapping is verkrijgbaar in tal van stijlen. Kies steeds een stijl die past bij jouw woning.

Vrijstaande pergola overkapping

Vrijstaande aluminium pergola overkapping met vouwdak

Constructie pergola

De pergola overkapping kan opgebouwd worden in verschillende materialen. De houten constructie zal men gebruiken voor landelijke en klassieke terrasoverkappingen. Aluminium gebruikt men meer voor moderne overkappingen. Staal is dan weer retro, veel gebruikt voor de landelijke overkapping.

Zonwering voor pergola's

Ook onder de pergola kan het behoorlijk warm worden, dan is een degelijke zonwering op zijn plaats. Er bestaan een aantal zonwering systemen geschikt voor pergola's. Zowel het dak als de zijwanden kunnen voorzien worden door een zonwering of door zijwand om te beschermen tegen regen en wind.

Pergola in PVC platen

Prijs pergola overkapping

Soort dak Breedte Lengte Prijs Offerte
Lamellendak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
PVC Vouwdak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Glazen dak 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Polycarbonaatplaten 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Prijzen vergelijken = besparen

Pergola overkapping kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte