Klassieke overkapping

Klassieke open terrasoverkapping met vouwdak

Klassieke open terrasoverkapping met vouwdak & buitenkeuken

De klassieke terrasoverkapping wordt meestal in hout uitgevoerd en past perfect bij een klassieke en landelijke architectuur.

Opbouw en plaatsing klassieke overkapping

De klassieke terrasoverkapping biedt bescherming op het terras of patio tegen regen en wind. Het is een uitbreiding van de bestaande woning ( aanbouw overkapping ) of kan vrijstaand in de tuin of op het terras geplaatst worden. Wordt de gesloten overkapping tegen de buitengevel geplaatst, dan spreekt men ook wel over een klassieke leefveranda of woonveranda.

Dak

Het dak kan rond, recht, licht hellend of met een luifel geplaatst worden. Het dak van de gesloten overkapping kan voorzien worden in een PVC vouwdakhout, glazen dakplaten of kunststof dakplaten. Het dak van de open overkapping kan voorzien worden van houten of aluminium lamellen, vouwdak of een zonwerend doek.

Houten landelijke overkapping

Hout

Meestal wordt deze overkapping in een duurzame houtsoort uitgevoerd. Populaire houtsoorten zijn tropische houtsoorten of hardhout zoals bankirai en azobé. Een stuk goedkoper zijn vuren. Deze houtsoort heeft wel een altijd een behandeling tegen schimmel en houtrot nodig. Tropisch hout kan onbehandeld geplaatst worden, maar hou er wel rekening mee dat het hout zal verkleuren. Je kan een houtolie of beits gebruiken om de kleur van het hout te behouden.

Klassieke pergola open overkapping met dakplaten

Klassieke open pergola overkapping met dakplaten

Zonwering

Klassieke terrasoverkappingen dewelke bestaan uit een glazen dak en zijwanden in glas, worden het best voorzien van de benodigde zonwering. Om licht en zonnewarmte tegen te gaan is het mogelijk de klassieke of landelijke overkapping te voorzien van screens of zijwanden zoals een schuifpanelen of lamellen. De zonwering kan zowel verticaal als horizontaal aangebracht worden.

Gesloten klassieke verandaoverkapping met glazen dak

Gesloten klassieke verandaoverkapping met glazen dak

Prijs klassieke overkapping

Stijl Breedte Lengte Prijs Offerte
Klassiek / Landelijk 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Klassiek / Landelijk 400 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Klassiek / Landelijk 500 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Klassieke overkapping kopen

Vooraleer je een klassieke overkapping koopt, hou je het best rekening met een aantal aankooptips of tips die je helpen om de juiste zonwering te kiezen. Vervolgens vraag je het best een aantal vrijblijvende offertes aan bij installateurs in jouw buurt die werken met de beste merken. Enkel zo maak je de juiste keuze en geniet je een leven lang van een mooie klassieke terrasoverkapping.

Prijzen vergelijken = besparen

Overkapping kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte