Moderne overkapping

Moderne vrijstaande terrasoverkapping

De moderne overkapping past vooral bij hedendaagse architectuur. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de richtprijzen?

De hedendaagse overkapping wordt vooral geplaatst als moderne terrasoverkapping maar ook als een zonwerende overkappping over een patio. Dergelijke constructie wordt ook wel de moderne pergola genoemd.

Types & toepassing

De moderne terrasoverkapping kan op verschillende manieren opgebouwd worden. Populair is de moderne aanbouwoverkapping. Ze bestaat uit een aantal profielen waarop een dakbedekking wordt voorzien. De constructie wordt meestal tegen de achtergevel van een bestaande woning gebouwd, over het terras. Je kan opteren voor een open terrasoverkapping, half-open of een gesloten overkapping. Bij een gesloten overkapping, spreekt met ook van een leefveranda en wordt de overkapping volledig dicht gemaakt met zijwanden. Heb je veel plaatst en een grote tuin, dan kan je een moderne vrijstaande overkapping plaatsen dichtbij het zwembad of over een jacuzzi. De overkapping kan dienst doen als extra zithoek of als buitenkeuken / poolhouse.

Moderne lamellen overkapping

Zonwering moderne overkapping

De moderne overkapping doet dienst als bescherming tegen regen en wind maar moet ook als zonwering fungeren, ze dient schaduw te bieden op zonrijke dagen en zonlicht en zonnewarmte te weren. Afhankelijk van de dakbedekking van de moderne overkapping dien je een extra zonwering aan te brengen. Bestaat het dak van de overkapping uit glazen panelen, dan voorzie je het best extra screens, ook wel verandazonwering genoemd. De screens kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden.

Dakbedekking moderne overkapping

Het dak van de hedendaagse overkapping kan in verschillende materialen uitgevoerd worden, denk maar aan lamellen, kunststof dakplaten, screens / vouwdak of glazen dakplaten. Afhankelijk van het soort dak dien je al dan niet een zonwering aan te brengen.

Aluminium terrasoverkapping

Zijwanden & opties

Wens je je binnenin de moderne overkapping extra te beschermen tegen regen, wind, stof & vuil? Opteer dan om de overkapping te voorzien van verticale zijwanden. Je kan de overkapping half of volledig dicht maken met volgende materialen:

  • glazen wanden
  • schuifpanelen 
  • lamellen
  • screens
  • zonwerende doeken

Om het aangenaam te maken kan je de overkapping voorzien van een aantal extra opties zoals: LED-verlichting, terrasverwarming ( infrarood ), automatische screens enz...

Materialen

De moderne overkapping kan bestaan uit kolommen en liggers in beton, aluminium, staal of hout. Bij moderne woningen wordt meestal geopteerd voor de terrasoverkapping in aluminium, als dan niet voorzien een glazen dak en zijwanden in glas. Het voordeel van de aluminium terrasoverkapping is dat het materiaal zeer duurzaam is en makkelijk in onderhoud. Er bestaat ook de mogelijkheid om de overkapping reeds in te bouwen ( zie foto onder ) en nadien af te werken met zijwanden.

Half-open moderne aanbouw overkapping aan het zwembad

Overkapping in beton, afgewerkt met houten zijpanelen

Prijs moderne overkapping

Stijl Breedte Lengte Prijs Offerte
Modern 300 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Modern 400 cm 300 cm Op aanvraag Offerte
Modern 500 cm 300 cm Op aanvraag Offerte

Moderne overkapping kopen

Vooraleer je een moderne overkapping koopt, hou je het best rekening met een aantal aankooptips of tips die je helpen om de juiste zonwering te kiezen. Vervolgens vraag je het best een aantal vrijblijvende offertes aan bij installateurs in jouw buurt die werken met de beste merken. Enkel zo maak je de juiste keuze en geniet je een leven lang van een mooie moderne terrasoverkapping.

Prijzen vergelijken = besparen

Overkapping kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte