Lichtstraat zonwering

Lichtstraat

Glazen moderne lichtstraat

Lichtstraten zorgen voor extra licht binnenin en zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Het zonlicht dat doorheen de glazen- of kunststofpanelen valt, zorgt dan ook voor extra warmte binnenin. In sommige gevallen is het plaatsen van een zonwering voor lichtstraten onontbeerlijk.

Toepassing

De lichtstraat wordt toegepast als extra lichtbron op een plat dak of groendak of op het dak van een veranda of pergola. Lichtstraten worden geplaatst op zowel particuliere als zakelijke en industriële bouwwerken, denk maar aan particuliere woningen, supermarkten, kantoorgebouwen, utiliteitsbouw, bedrijfshallen... Ze zijn populair als doorvoer / verlichtingselement aan erkers en de aanbouw. Naast de koepel is de lichtstraat de meest gebruikte dakdoorvoer voor platte daken.

Zonwering lichtstraat

Soorten lichtstraten

Afhankelijk van de soort lichtstraat kan voor een bijpassende zonwering gekozen worden. De meest geplaatste lichtstraten zijn de vlakke lichtstraten, zadeldak lichtstraten, gebogen lichtstraten, aanbouw lichtstraten en lichtstraten voor erkers. Er kan geopteerd worden om de zonwering langs de binnenzijde of de buitenzijde van het glas of kunststofplaten aan te brengen.

Soorten lichtstraten

Voordeel lichtstraatzonwering

  • + verhoogt de privacy
  • + warmte- en zonwerend
  • + voor nieuwbouw als renovatie
  • + zowel binnen als buiten
  • + geen uitbreekwerk
  • + scheurvast
  • + windvast
  • + onderhoudsarm
  • + doek is makkelijk te vervangen
  • + insectenwerend

Welke type zonwering voor lichtstraten

Er bestaan een aantal types zonwerende elementen, denk maar aan screens, gordijnen, coatings en zonwerende folies. Ze kunnen zowel langs binnen als langs buiten aangebracht / geplaatst worden.

Plaatsing zonwering

Zonwerende screens

Screens bestaan uit een zonwerende doek dat opgerold in een cassette / kast wordt geplaatst. Het geheel kan zowel langs binnen als langs buiten worden geplaatst. Dankzij de bediening kan het zonwerend doek zowel horizontaal als verticaal uitgeschoven worden. Dankzij de geleiders aan de zijkant kan het windvast gebruikt worden. Screens zijn in tal van kleuren en dessins verkrijgbaar en bestaan uit een acryldoek of een polyesterdoek. Screens voor erkers, koepels en lichtstraten zijn UV-bestendig waardoor ze bijna niet verkleuren. Een variant zijn de raamscreens. De kast waarin het doek is opgerold bestaat uit een gepoederlakte aluminiumkast en is in tal van RAL-kleuren verkrijgbaar. Zo kan je het geheel laten passen bij het kleur van het schrijnwerk van de lichtstraat. De intensiteit van de verduistering kan afgestemd worden aan uw behoeften dankzij de verschillende gradaties van lichtdoorlaatbaarheid.

Lichtstraat veranda

Lichtstraat in een woonveranda

Zonwerende gordijnen

Gevouwen gordijnen of plisségordijnen bestaan uit gevouwen lamellen dewelke makkelijk open en dicht worden geschoven in geleiders dewelke zich aan de zijkanten bevinden. Dergelijke zonwering voor koepels en lichtstraten worden aan de binnenzijde geplaatst. Ze worden langs de binnenzijde tegen het glas of gelijk met het plafond geplaatst. Eens ze uitgeschoven zijn, vormen ze met het plafond één mooi geheel. De lamelgordijnen bestaan uit tal van kleuren, prints en dessins.

Zonwerende coating

De zonwerende coating wordt vooral toegepast bij rechte of gebogen lichtstraten met een ruw oppervlak, denk maar aan het gebruik van ruwe of geprofileerde polycarbonaatplaten. De coating wordt vooral toegepast bij koepels en lichtstraten die staan op daken van bedrijfshallen.

Zonwerende folie

Zonwerende folies zijn ideaal voor rechte en gebogen oppervlakken maar dienen steeds vlak te zijn om ze te kunnen aanbrengen.

Bediening

Zonwering voor koepels, erkers en lichtstraten kunnen zowel manueel of elektrisch bediend worden. De bediening van automatische zonwering kan via een vaste schakelaar of een afstandsbediening plaatsvinden. In combinatie met zon- en windsensoren kunnen de screens automatisch geopend en gesloten worden. Aangezien dergelijke zonwering meestal moeilijk bereikbaar is, zal men meestal opteren voor het plaatsen van een buismotor of alles automatisch te laten verlopen.

Prijs zonwering voor koepels en lichtstraten

Soort scherm Prijs / m² Offerte
Lichtkoepel zonwering Op aanvraag Offerte
Lichtstraat zonwering Op aanvraag Offerte

Prijzen vergelijken = besparen

Zonwering kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte