Velux zonwering

Veluw zonwering

Velux zonwering met vouwgordijnen

Welke soorten zonwering voor dakvensters bestaat er? Wij leggen de mogelijkheden uit.

Waarom dakvenster zonwering

Om licht binnen te laten in ruimtes die zich onder het hellend dakvlak bevinden, wordt meestal een dakvlakvenster geplaatst. Wordt deze ruimte gebruikt als leefruimte, hobbykamer, slaapkamer... dan is een goede verduistering aangewezen. Er bestaan vrij veel oplossingen om de zolderkamer of zolderruimte te verduisteren. Het doel van een degelijke zonwering is de kamer te verduisteren, de privacy te verhogen, de warmte buiten te houden en geluiden te temperen. Bovendien dient de zonwering van het dakvenster ook decoratief te zijn. Het dakvlakvenster bekleden met een zonwering kan zowel binnen als langs buiten plaatsvinden.

Afhankelijk van de soort zonwering kan je kiezen tussen volledig transparant, gedeeltelijk transparant, opaal, gedimd, totaal verduisterend.

Voordeel Velux zonwering

  • + warmtewerend
  • + stijlvol - decoratief
  • + verhoogt de privacy
  • + geluidwerend
  • + lichttemperend
  • + verstelbaar / vast
  • + UV-bestendig
  • + veel kleuren & dessins
  • + makkelijk onderhoud

Decoratieve binnengordijnen voor dakvensters

Onderstaande materialen worden langs de binnenzijde van een Veluxraam geplaatst. Ze hebben vooral een decoratief karakter en zijn lichtwerend.

Velux plooigordijnen

De decoratieve gordijnen worden manueel naar boven en onder geschoven. Je kan zelf de mate van verduistering kiezen. De stof van de plooigordijnen kan afzonderlijk gekocht en vervangen worden. De plooigordijnen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en dessins. De Velux plooigordijnen worden aan de binnenzijde geplaatst.

Velux verduisteringsgordijnen

Verduisteringsgordijnen zijn een goede oplossing voor kamers die van totale verduistering dienen voorzien te worden. Ze worden veel toegepast in slaapkamers en kinderkamers. Ze worden langs de binnenzijde gemonteerd van het kader en kunnen zowel manueel als elektrisch bediend worden. De verduisteringsgordijnen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en prints / dessins en zijn makkelijk zelf te monteren.

Velux rolgordijnen

De rolgordijnen worden langs de binnenzijde geplaatst en zijn ideaal om kamers in mate te beschermen tegen zonlicht. De stof van de rolgordijnen is verkrijgbaar in verschillende niveaus van transparantie, van volledig transparant tot volledig verduisterend. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en dessins en makkelijk zelf te plaatsen. Je kan het rolgordijn manueel, elektrisch of op zonne-energie bedienen.

Velux vouwgordijnen

Bij decoratieve vouwgordijnen zit het gordijn in een harmonicavorm, ze worden ook wel plisségordijnen voor dakvlakvensters genoemd. Ze hebben als functie om het licht te dempen en de pricacy te verhogen. Het is mogelijk om zelf de plaats van de gordijnen te bepalen dankzij een speciaal schuifsysteem. De vouwgordijnen kunnen zowel manueel als elektrisch bediend worden.

Velux jaloezieën / lamelzonwering

Jaloezie zonwering voor Velux ramen wordt ook wel lamelzonwering genoemd. Het is mogelijk om het lamellengordijn op te trekken of neer te laten, of je kan de lamellen van stand veranderen om het licht / zicht te verhogen of te verlagen. Het is een ideale oplossing om de privacy in zolderkamers te verhogen. De jaloezieën zijn onderhoudsvriendelijk en zijn makkelijk zelf te installeren. De lamellen zijn vervaardigd van aluminium en zijn aan beide zijden gelakt.

Buitenzonwering voor dakvensters

Onderstaande materialen worden langs de buitenzijde van een Veluxraam geplaatst. Ze hebben de eigenschap om zowel warmte als licht buiten te houden, bovendien zijn ze geluidswerend.

Velux zonnescherm of screens

Velux zonneschermen of screens voor dakvensters zijn uiterst effectief in het weren van warmtestralen, daar ze langs buiten worden geplaatst, daarom zijn ze de ideale buitenzonwering. Zonnestralen bereiken zo nooit het glasoppervlak waardoor het binnenin niet kan opwarmen. Ze reduceren tot 70% van de warmtestralen, toch laten ze nog daglicht binnen. Bovendien is zeefinstallatie kinderspel. Het Velux zonnescherm is zowel manueel als elektrisch bedienbaar. Indien je kiest voor een manuele bediening, dien je wel het raam eerst te openen.

Velux rolluiken

Rolluiken voor dakvensters beschermen zowel in de winter als in de zomer tegen warmte en licht. Ze zijn energiebesparend doordat ze in de winter de warmte binnenhouden en in de zomer de warmte buitenhouden. Dankzij het rolluik is het plaatsen van een airco minder van toepassing. Bovendien reduceren ze bijna volledig het geluid van regendruppels die normaal vallen op het glas.Ze zijn verkrijgbaar in een aantal RAL-kleuren en zijn elektrisch bedienbaar. Veluw rolluiken zijn vervaardigd van duurzaam aluminium, die u een lange levensduur garanderen en minimaal onderhoud vragen. De rolluiken zijn verkrijgbaar in donkergrijs en lichtgrijs.

Prijs Velux zonwering

Soort gordijn Prijs vanaf Offerte
Plooigordijnen Op aanvraag Offerte
Verduisteringsgordijnen Op aanvraag Offerte
Rolgordijnen Op aanvraag Offerte
Vouwgordijnen Op aanvraag Offerte
Jaloezieën / Lamelzonwering Op aanvraag Offerte
Screens Op aanvraag Offerte
Rolluiken Op aanvraag Offerte

Prijzen vergelijken = besparen

Velux zonwering kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte