Schaararm zonnetent

Schaararmluifel

Zonneluifel met schaararmen

De schaararmtent geeft het terras een retrolook. Vooral rond het jaar 1900 waren ze vertrouwd in het straatbeeld. Wij geven tips, advies en prijsindicatie over deze terrasoverkapping.

Toepassing

Schaararm zonneluifels worden veel geplaatst als horeca zonnetent maar ook kunnen ook boven grote particuliere terrassen geplaatst worden. Horecazaken met een groot terras, waar veel zonlicht aanwezig is, hebben nood aan een degelijk en sterk zonweringsysteem. Bovendien dienen de schaararmen windvast te zijn en dienen ze beschutting te brengen tegen wind, regen en zonnewarmte.

Werking

De schaararm zonnetent bestaat uit een zonwerend & waterdicht / waterafstotend doek of screen en minimaal 2 schaararmen. Het doek wordt in een kast of cassette tegen de gevel geplaatst. Onder de kast worden eveneens de schaararmen tegen de gevel geplaatst. Als men de scharen laat uitvallen, rolt het doek automatisch uit de kast. Je kan kiezen tussen een halfopen en volledig gesloten kast. De scharen kunnen zowel boven als onder het doek geplaatst worden.

BuismotorAutomatische of elektrische schermen zijn voorzien van een buismotor. De optionele elektrische bediening kan geschieden via een schakelaar of afstandsbediening. Dit maakt het mogelijk het scherm automatisch open en dicht te schuiven. Het is ook mogelijk om een manuele variant te plaatsen. Deze is uiteraard een stuk goedkoper. Hou er rekening mee dat je steeds een stopcontact dient te voorzien om het scherm op aan te sluiten. De buismotor heeft een thermische beveiliging om overbelasting te voorkomen bij veelvuldig gebruik.

Offerte schaararmluifel

Afmetingen

In principe zijn alle afmetingen mogelijk. Je kan opteren voor maatwerk of je kan een schaararm zonneluifel plaatsen met een standaardmaat. Maatwerk maakt het uiteraard een stuk duurder. Het systeem werkt eigenlijk hetzelfde als het knikarmscherm maar dergelijke zonneschermen worden vooral toegepast bij grote overspanningen. Het voordeel van dit systeem is dat het zeer stabiel en windvast is. Het zonwering systeem kan toegepast worden boven een terrassen van max. 10 meter lang en max. 7 meter breed.

Bij grote lengtes, is het mogelijk om verschillende schaararm terrasschermen naast elkaar te plaatsen. Indien het scherm voldoende hoof wordt geplaatst, is vrije doorloop mogelijk. Bij grote overspanningen zullen meer armen geplaatst worden. Hou er wel rekening mee dat er dan minimum 10cm opening tussen beide schermen aanwezig is.

Tip: Montagehoogte berekenen. 1/3 van de uitval + doorloophoogte = montagehoogte. Bijvoorbeeld: 360cm uitval / 3 + 220 cm doorloop = 120cm + 220cm = 340 cm montagehoogte.

Materiaal

De scharen zijn galvanisch verzinkt en kunnen in elke gewenste RAL-kleur geleverd worden. Het waterafstotend doek wordt manueel of elektrisch opgerold op de rol. Het doek voor schaararmschermen zijn verkrijgbaar in tal van RAL-kleuren in een effen print of stof met een printëfficiënt zoals blok/streep of fantasieprint. Ze zijn verkrijgbaar als polyesterdoeken en acryldoeken. De doeken dienen stof- en waterwerend behandeld te zijn voor de plaatsing.

Zonwerend doek

Opties

Je kan de plaatsing van een schaarmarm zonnetent uitbreiden met tal van opties zoals:

  • Verlichting: halogeenverlichting of LED-strips
  • Verwarming: infrarood terrasverwarming
  • Windsensor voor terrasschermen: stuurt aan de hand van de gemeten windsnelheid de tent automatisch omhoog.
  • Draadloze afstandbediening: bediening voor het in- en uitrollen van de luifel
  • Zonnesensor: stuurt de zonwering en/of rolluiken automatisch in of uit na overschrijding van de ingestelde lichtmeting
  • Zijdelings zonnescherm: voorkomt zonlicht langs de zijkant van de luifel
  • ...

Prijs schaararmscherm

Breedte Uitval Cassette Prijs Offerte
500 cm 300 cm Gesloten Op aanvraag Offerte
750 cm 300 cm Gesloten Op aanvraag Offerte
1000 cm 300 cm Gesloten Op aanvraag Offerte

Schaararmscherm kopen

Vooraleer je een terrasscherm koopt, hou je het best rekening met een aantal aankooptips of tips die je helpen om de juiste zonwering te kiezen. Vervolgens vraag je het best een aantal vrijblijvende offertes aan bij installateurs in jouw buurt die werken met de beste merken. Enkel zo maak je de juiste keuze en geniet je een leven lang van een mooi schaararm zonnetent.

Prijzen vergelijken = besparen

Zonneluifel kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte