Verticale lamellen

Verticale raamlamellen met ketting

Verticale raamlamellen met ketting

Verticale lamellen of jaloezieën worden ook wel "Californische jaloezieën" genoemd en worden zeer veel geplaatst dankzij de grote voordelen en veelzijdigheid van het product. Ze brengen sfeer en zijn een mooie raamdecoratie in de woning maar ook op kantoor. De lamellen kunnen gedraaid en open- en dichtgeschoven worden in de gewenste stand.

Toepassing

Verticale zonwerende lamellen worden het meest geplaatst aan raampartijen van het kantoor en woning. Denk maar als zonwering voor vensters van een bureauruimte, vergaderruimte, slaapkamer, badkamer, salon enz... Het design en kleur van de jaloezieën moeten op de ruimte afgestemd worden om één mooi geheel te vormen met het interieur. Vol zeker en vast de nieuwste woontrends om hieraan te voldoen. Dessin lamellen zijn verkrijgbaar in vele prints en kleuren zoals een weave, bamboo, barlow of suede look... De verticale lamellen zelf plaatsen? Geen probleem, je kan de binnenjaloezieën op maat laten maken of binnenjaloezieën kopen met een standaardafmeting en ze zelf plaatsen of laten plaatsen door een interieurspecialist.

Voordeel verticale jaloezieën

 • + voor woning & kantoren
 • + verstelbaar
 • + verduisteren
 • + licht filteren
 • + privacy & inkijk / doorkijk
 • + verschillende breedtes
 • + voor grote ramen
 • + veel kleuren, dessins
 • + veel materialen
 • + ook voor gebogen ramen
 • + voor veel vormen mogelijk
 • + elektrische bediening

Afmetingen

De lamellen worden meestal in één stuk geplaatst bij ramen van max. 6 meter lang en 3 meter hoog. Afhankelijk van de te verduisteren ruimte, raamgrootte en sfeer dat je wenst te bekomen, kan je kiezen uit lamellen met verschillende afmetingen. De meest gangbare afmetingen zijn 52 mm, 70 mm, 89 mm en 127 mm

Tip: kies voor een grote lamel indien je veel licht wenst binnen te laten.
Kantoorjaloezieën

Kantoorjaloezieën

Verticale lamellen ophangen

De verticale binnenlamellen kunnen op 3 manieren gemonteerd worden:

 • Gemonteerd op het plafond
 • Gemonteerd op de muur
 • Gemonteerd in de raamopening
Tip: plaats een mooi afdekprofiel of de rail af te dekken. Het profiel zorgt voor een stijlvolle afwerking van uw raamdecoratie.

Verticale lamellen: systemen

Er bestaan een aantal railssystemen / ophangmethodes waardoor de lamellen op verschillende manieren gebruikt kunnen worden:

Systeem 1

De bediening en verticale lamellen zitten aan dezelfde zijde van het raam. Het systeem is links als rechts toepasbaar. Het systeem is eenvoudig te spiegelen. Dit systeem is te gebruiken voor kleine / half-grote ramen. Je kan de lamellen bedienen via een manuele of elektrische bediening.

Systeem 2

De lamellen schuiven en sluiten naar de bediening toe. De rails kan je eenvoudig spiegelen om de bediening aan de andere zijde te krijgen. Dit systeem is te gebruiken voor kleine / half-grote ramen. Je kan de lamellen bedienen via een manuele of elektrische bediening.

Systeem 3

De lamellen sluiten naar elkaar in het midden toe. Het is mogelijk om de bediening zowel rechts als links te plaatsen door de rails te spiegelen.  Dit systeem is te gebruiken voor half-grote / grote ramen. Je kan de lamellen bedienen via een manuele of elektrische bediening. Je kan de lamellen bedienen via een manuele of elektrische bediening.

Systeem 4

De lamellen sluiten vanuit het midden naar de buitenzijden toe. Het is mogelijk om de bediening zowel rechts als links te plaatsen door de rails te spiegelen. Dit systeem is te gebruiken voor kleine / half-grote ramen. Je kan de lamellen bedienen via een manuele of elektrische bediening.

Systeem 5

Het verticale jaloeziesysteem bestaat uit 2 afzonderlijke rails die boven het raam worden geplaarst en is aan elke zijde voorzien van een manuele of elektrische bediening. Dit systeem is te gebruiken voor half-grote / grote ramen. Je kan 1 zijde openlaten en 1 zijde sluiten.

Bediening

De bediening kan handmatig gebeuren a.h.v. een trekkoord of ketting of kan automatisch gebeuren dankzij de elektrische bediening. De bediening kan via een vaste schakelaar gebeuren of via een afstandsbediening, eventueel gekoppeld aan een smartphone app of domoticasysteem.

Jaloezie met print

Verticale raamlamellen met print

Soorten materialen

Verticale binnenlamellen kunnen bestaan uit een verduisterende stof of textiellamellen, aluminium lamellen en kunststof of pvc lamellen. Stoffen lamellen zullen grotendeels het licht temperen, terwijl PVC lamellen en aluminium lamellen 100% kunnen verduisteren. Het grote voordeel van alu en pvc is dat je de lamellen kunt afwassen. Sotffen lamellen kan je afhalen en laten wassen. De stof wordt het best vuil- en vochtwerend behandeld.

Voor kantoorruimtes worden ook wel akoestische lamellen gebruikt. Deze zijn geluidsabsorberend en verhogen het akoestisch comfort in uw kantoorruimte.

Tip: stoffen lamellen zijn ook verkrijgbaar met een anti-bacteriële coating. Dit maakt ze zeer geschikt voor de horeca en de gezondheidszorg. PVC lamellen zijn zeer geschikt voor vochtige ruimtes.

Prijs binnenjaloezieën

Soort gordijn Prijs per m² Offerte
Vouwjaloezie Op aanvraag Offerte

Prijzen vergelijken = besparen

Jaloezieën laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte